Uređenje školskog vrta OŠ Vladimir Nazor, Komletinci

Sastavni dio Učeničke zadruge u našoj školi je skupina učenika koja se bavi izradom ukrasnih i uporabnih predmeta radom s drvetom i u drvetu. Upravo učenici te skupine potaknuti svojim željama i potrebom za dodatnim ukrašavanjem i uređenjem našeg školskog vrta izradili su i darovali sekciji „Vrtlari“ ploče sa slijedećim natpisima: UZ „Kockavica“, „Školski vrt“, 1. raz., 2. raz., 3. raz., 4. raz., 5. raz., 6. raz., 7. raz., 8. raz., kao i dva vrtna strašila (kojima su od milja nadjenuli imena Đuka i Đurđa). Sa svim ovim radovima učenici su se  priključili projektu „UZBRDO“.

Željeli smo na ovom našem primjeru pokazati važnost održivog razvoja i istaknuti suradnju s drugim skupinama, na dobrobit cijele škole i lokalne zajednice.

 • Ploče smo izradili od recikliranih materijala koje smo dobili kao donaciju od otočke pilane „Gaj“. Učenici su ploče obradili i obrusili, zatim urezali tehnikom duboreza tekst natpisa, nakon toga cijele ploče premazali lazurom za drvo, a zatim dodatno ukrasili i vodootpornim šarenima bojama ispisali rezbareni tekst.
  ​Učenici su pokazali izniman interes i angažiranost u radu,  u izradi su sudjelovali zajedno dječaci i djevojčice.

 • A što je vrt bez vrtnih strašila? 
  Naša skupina izradila je dva strašila, Đuku i Đurđu. Učenici su koristili donirane letvice i materijal s kojim inače radimo, šperploče. Napravili su osnove za tijela strašila, nakon toga postavili su slamu na osnove, a zatim su od materijala, kojeg su učenici donijeli za recikliranje u školu, izradili odjevne kreacije za strašila.
  Kosa je napravljena od recikliranog materijala, odbačenog sjenila za sunce sa ulaznih vrata.
  Da bi strašila što duže trajala i izdržala sve vremenske uvjete, zaštićena su dodatno bezbojnim lakom za drvo.
  Sve navedeno, uz kombinaciju šarenih vrtnih ograda, daje novu, prelijepu  sliku našem školskom vrtu. 

OŠ "Mladost" Osijek

OŠ "Tin Ujević" Osijek

OŠ Vladimira Becića Osijek

OŠ Dalj, Dalj

OŠ Lug, Lug

OŠ Zmajevac, Zmajevac

OŠ Blage Zadre Vukovar

OŠ Siniše Glavaševića Vukovar

OŠ "Vladimir Nazor" Komletinci

OŠ "Antun i Stjepan Radić" Gunja