OSNOVNA ŠKOLA VLADIMIRA BECIĆA OSIJEK

 

Naša je škola s radom počela 1. rujna 1961. godine čim je bio dovršen južni dio zgrade u kojemu je učenički prostor. Upisano je dvanaest nižih i osam viših odjela, a zaposlenih je bilo dvadeset i dvoje. Tada je škola nosila naziv "Ilirsko naselje". Škola je već iduće školske godine dobila službeni naziv Osnovna škola "Moša Pijade" pod kojim je i danas kolokvijalno poznata.

 

1992./93. godine upisuje se i prva generacija koja se registrirala pod novim imenom Osnovna škola Vladimira Becića Osijek koji i danas ponosno nosi.

 

 U školi svake godine  organiziramo više od 20 različitih skupina izvannastavnih aktivnosti kojima nastojimo obogatiti školski kurikulum, a učenicima omogućiti da se prema svojim interesima uključe u kreativne, sportske i znanstvene skupine te tako sudjeluju u raznim priredbama, natjecanjima i natječajima.

 

U školi se redovito obilježavaju blagdani i značajni datumi, sudjelovanjem naših učenika u priredbama njegujemo i razvijamo kulturu i umjetnost, od njegovanja tradicije kroz folklor do dramskog i literarnog izričaja i iskustva.

 

Potičemo i humanitarne aktivnosti naših učenika.

 

Poduzetništvo potičemo ponajviše kroz različite aktivnosti učeničke zadruge „Legići“ koja redovito organizira prodajne sajmove i sudjeluje na smotri učeničkih zadruga.

 

Kako bi internacionalizirali školu od 2015. godine smo uključeni u nekoliko Erasmus+ projekata strateška partnerstva (KA2) i stručno usavršavanje djelatnika (KA1) kojima smo pokrili različita tematska područja (zdravlje, inkluzija, IKT, ekologija) s ciljem povećanja kvalitete rada i razmjene iskustava učitelja i učenika naše škole.

 

U studenome 2017. odobren nam je projekt Europskog socijalnog fonda „Abeceda pismenosti“ koji ima za cilj jačanje kompetencija učitelja i učenika u području medijske, čitalačke, digitalne, financijske i multikulturalne pismenosti.

 

S Nansen dijalog centrom započeli smo suradnju kroz projekt "Osijek grad susreta kultura".

 

S obzirom da smo dosadašnjim projektima  unaprijedili kvalitetu u mnogim područjima, sljedeća područja na kojima u budućnosti planiramo usavršavanje  u našoj školi su inovativnost u nastavi i održivi razvoj.

 

Susret škola Siniša Glavašević-Zmajevac-Vladimir Becić

Susret škola Siniša Glavašević-Zmajevac-Vladimir Becić

Leave review
Jučer se održao online susret još dvije partnerske škole. Na njemu su sudje...
Read More
Svjetski dan oceana

Svjetski dan oceana

Leave review
Dok još malo idemo u školu i sanjamo o kupanju u moru, učenici OŠ Vladimira...
Read More

OŠ "Mladost" Osijek

OŠ "Tin Ujević" Osijek

OŠ Vladimira Becića Osijek

OŠ Dalj, Dalj

OŠ Lug, Lug

OŠ Zmajevac, Zmajevac

OŠ Blage Zadre Vukovar

OŠ Siniše Glavaševića Vukovar

OŠ "Vladimir Nazor" Komletinci

OŠ "Antun i Stjepan Radić" Gunja